dilluns, 30 de maig del 2011

Els germans Pérez-Molina a Lleida


Després de l'extraordinari concert que ens van oferir al costat de l'Orquestra Sinfònica Julià Carbonell en l'Auditori, on van interpretar el concert per a dos pianos de F. Poulenc –i una propina de Rachmaninov–, Lourdes i Lluís prenen un refrigeri amb uns amics abans d'agafar el tren de retorn a Barcelona.

Personal (molt) perillós

Des de el carrer Salmerón


dissabte, 28 de maig del 2011

divendres, 27 de maig del 2011

Indignats!!!

Indignats: última hora

La Vanguardia parla de més de 14 ferits. El Periódico diu que hi ha dos detinguts a Lleida.
Més información:
http://twitter.com/#!/Acampadabcn

Tots amb els indignats! No al desallotjament!


“Aquest matí es comentava que Ricard Vinyes estava envoltada de cotxes de policia per tal de desallotjar als representants dels indignats -perquè d'indignats en sóm uns quants- han arrencat els cartells i nens d'alguna escola deien que han vist com treien alguna porra... tan maca i acollidora que estava la plaça on des de feina molt de temps no s'hi veia una plaça on l'alegria, optimisme, gent caminant sense pressa, escoltant, dialogant, llegint els magnífics i ocurrents cartells que la decoraven en un ambient de sana insatisfacció, d'intent de pacífic canvi en aquest injust, rutinari i còmode món.” M'escriu la meva amiga Àngels.

divendres, 20 de maig del 2011

Natalio Bayo en Laviña


El pintor aragonès Natalio Bayo exposa la seva obra (oli, aquarel·la, dibuix i gravats) en la galeria Laviña (Templers, 20) fins al 20 de juny. 

Es tracta d'una ocasió extraordinària per a conèixer a aquest interessant autor aragonès.
Més informació: http://www.nataliobayo.com/

Els vells revolucionaris mai moren

dimecres, 11 de maig del 2011

“Es diu que les dones són romàntiques” a la Fundació Vallpalou

Des d'ahir i fins al 26 d'agost s'exposa en la Fundació Vallpalou (Roger de Llúria 2) una mostra de set dones artistes de Munic agrupades per la comissaria Isabel Cadevall amb el títol de “Es diu que les dones són romàntiques”.









Katrin Siebeck (instal·lació), Simone Braitinger (objecte), Alix Stadtbäumer (escultura), Yvonne Leinfelder (video) i les pintores Irene Fastner, Frauke Sohn i Lucia Dellefant, componen un grup d'artistes molt heterogeni quant als mitjans tècnics, però del que fluïx un dialogo potent, clar, valent i bé orquestrat per la comissaria, que ho va expressar molt gràficament en la presentació amb aquesta frase de Virginia Wolf: “És fatal ésser purament un home o una dona, cal ser una dona-home, o un home-dona”. 

Amb aquesta exposició, la Fundació Vallpalou crea un pont imprescindible amb el sempre interessant art jove alemany.

Més información:
http://www.fundaciovallpalou.org
http://www.cadevall.net
http://www.katrinsiebeck.de
http://arbeiten.alix-stadtbaeumer.de
http://www.kunstverein-ok9.de/frauke_sohn.html
http://www.dellefant.de

divendres, 6 de maig del 2011

Manel Crosa a la Galeria Collage


En la Galeria Collage (carrer Joan Baiget, 1) exposa Manel Crosa una mostra de la seva pintura titulada “ Moments de Paisatges”. Una –molt interessant– col·lecció de paisatges rurals i urbans pròxims al nostre entorn, d'una rica gamma cromàtica, un dibuix rigorós i una composició atrevida.


L'exposició estarà oberta fins al 3 de juny, de dilluns a divendres de 18.15 a 20.15 h.
Més informació:
www.galeriacollage.com
www.manelcrosa.com

dimarts, 3 de maig del 2011

A l'altre costat de La Panera




Obres d'art permanentment exposada en l'exterior del museu de La Panera.

Les obres completes de Jordi Gort


Aquests dies he pogut satisfer un dels meus majors desitjos culturals des del meu retorn a Lleida: aconseguir les obres completes del dibuixant i escriptor galàctic Jordi Gort, que ell mateix s'edita.
Se li pot trobar, cada segon diumenge de mes, en el mercat d'art que es munta al costat de l’IEI. I també, qualsevol dia a qualsevol hora, passejant per la ciutat, tocat amb la seva inseparable barretina.
El preu és (molt) assequible, i l'obra, extraordinària.

La meva exposició en Res Non Verba


S'ha acabada la meva exposició en Res Non Verba. Gràcies a tots pel vostre suport i comentaris, demà s'inaugura una de la “família” Català Roca. No us la perdeu.

diumenge, 1 de maig del 2011

Vilars d'Arbeca


La fortalesa dels Vilars d'Arbeca (750 - 325 B.C.) constitueix un conjunt arqueològic excepcional, especialment per les seves defenses, muralla torrejada, "chevaux-de-frise" i fossat. Únic en el panorama peninsular i europeu de la Primera Edat del Ferro i la Cultura Ibèrica.
Molt interessant i recomanable visita (a destacar la simpatia i vehemència dels guies locals). Más informació:
http://www.vilars2000.com